© Rootsville.eu

Mike Zito & Albert Castiglia (US)
tiltle: Bloodbrothers Live in Canada
music: Blues - Bluesrock
release date: 2023
info artist: Bloodbrothers


© Rootsville 2023


'Blood Brothers Live in Canada' is een album dat perfect alle opwinding en blues/rock-energie weergeeft die werd gecreëerd door het dynamische duo van gitaristen Mike Zito en Albert Castiglia tijdens hun recente Blood Brothers Tour, te zien in een intieme setting die luisteraars naar stoelen op de eerste rij vervoert voor alle actie. Blood Brothers Live in Canada werd opgenomen in Blue Frog Studios, White Rock, British Columbia, Canada, op 19 en 20 mei 2023. Het nieuwe album werd geproduceerd door Mike Zito en gemasterd door Kid Andersen.

“Onze shows in White Rock waren vol energie en vuur”, zegt Mike Zito over de opname. “Blue Frog Studios zorgde voor een uitzonderlijke sfeer voor de taak die voorhanden was. Albert en de band waren die avond serieus bezig; Ik had er een heel goed gevoel bij.” Albert Castiglia voegt hieraan toe: “De sterren stonden die avond op één lijn in White Rock: de perfecte kamer, perfecte akoestiek, een geweldig publiek en opruiend spel van iedereen in de band. We hebben veel van dat soort shows gehad, maar er zijn er maar heel weinig op band vastgelegd. Het moest gedeeld worden met de wereld. Het was een avond om nooit te vergeten!”

De tracklist voor het album Blood Brothers Live in Canada bevat 10 live versies van nummers die oorspronkelijk op het Blood Brothers studioalbum van het duo stonden, dat met grote internationale lovende kritieken werd uitgebracht op Gulf Coast Records. Die schijf werd geproduceerd door Joe Bonamassa en Josh Smith en stond na de release in maart 2023 bovenaan zowel de Billboard- als iTunes-blueshitlijsten. Deze nummers worden aangevuld met verschroeiende live covers van Zito's 'Gone to Texas', het titelnummer van zijn album uit 2013. CD uitgebracht op Ruf Records; en een zinderende versie van de Neil Young Classic, “Rockin’ in the Free World”, waarmee het nieuwe album op grootse wijze wordt afgesloten.


tracks:

1. Hey Sweet Mama (4:06)
2. Tooth And Nail (6:11)
3. In My Soul (5:27)
4. Fool Never Learns (3:26)
5. A Thousand Heartaches (6:48)
6. No Good Woman (5:18)
7. My Business (6:14)
8. Hill Country Jam (13:44)
9. You're Gonna Burn (6:04)
10. Bag Me Tag Me Take Me Away (3:57)
11. Gone To Texas (9:49)
12. Rockin' In The Free World (6:46)